Dette skal du kigge efter, når du skal finde et køleskab, der sparer energi

Energiforbrug i forhold til forbrugerelektronik er i stigende fokus med omtanke på miljø, klima og bæredygtighed. Her er investeringen i et køleskab heller ingen undtagelse. Køleskabe energimærkes for at gøre det lettere for dig at vælge en løsning, der er billig i drift på sigt, og som bruger en lavere mængde energi.

Med de mange teknologiske muligheder er det relevant at spare, hvor man spare kan, og en investering i det energirigtige kan være dyrere i øjeblikket men spare dig penge på sigt. Det er derfor værd at overveje at gå efter de grønnere muligheder.

Hvad du præcist bør gå efter kan du læse herunder.

Gå efter det grønne energimærke

Energimærket er opfundet netop for at gøre det let for forbrugeren at afkode, hvad energimærkning en enhed har fået. Her bør du naturligvis gå efter den grønneste mærkning, som typisk er et A efterfulgt af et eller flere plusser. På den måde er du sikker på at få en løsning, der opfylder flere ting.

Først og fremmest er den energivenlig i forbruget, og du sparer derfor penge på sigt. Det er smart at vælge dette især med et køleskab, der stort set kører i døgndrift for at holde de indvendige varer kølet ned. Det kan derfor typisk ikke betale sig at gå efter en billigere løsning, med en lavere energimærkning, for at spare penge i situationen. Hvad du sparer i øjeblikket kommer til at koste dig hvert år på elregningen, da denne løsning koster langt mere i el.

Gå efter en kombiløsning

Det er en god idé at overveje en kombiløsning af køleskab og fryser, der har den grønne energimærkning. Det betyder nemlig, at løsningen er optimal i forhold til energiforbrug, og at du kan spare penge ved at vælge en kombiløsning. Det giver sig selv, at hvis du skulle have et køleskab og en fryser stående hver for sig, er det to enheder, der forbruger strøm. Og to enheder, der kører adskilt og hver for sig, vil typisk forbruge mere i energi end én enkelt kombiløsning.

Overvej derfor, om dine behov kan blive stillet, i forhold til plads, når du skal se efter et nyt køleskab, hvor du bør overveje at investere i kombiløsningen. Det smarte ved denne løsning er også, at der kan være elementer af køledelen der fungerer effektivt via grøntsagsskuffer nederst, der har en justerbar temperatur, da køleelementerne henter fra fryseelementerne, og derfor kan køle langt mere effektivt og holde grøntsager friske længere.

«
»

Skriv et svar