Vælg en side

Når du skal vælge den rette løsning til dit køkken, i forhold til komfur eller induktion, hvor du skal lave mad, er det vigtigt at tænke på dine behov. De to løsninger er meget forskellige, og det kræver meget forskelligt temperament at betjene de to.

Den ene løsning er naturligvis ældre end den anden, og du kan derfor også tænke over, hvilken løsning der passer bedst til den type køkken, du har. Du bør derfor tænke over, hvilken type du er, når du står i et køkken og har gang i gryder og pander. Du kan herunder finde væsentlige forskelle på de to, og på den måde blive klogere på, hvilken løsning der er den helt rette for dig:

Er gaskomfur det rette for dig?

Et gaskomfur er den mere rustikke løsning og passer godt ind i et herskabskøkken eller den type køkken, der har en ældre stil. Det skyldes naturligvis, at det er den ældre måde at tilberede mad på, og derfor er udtrykket med til at sende et signal om, at der dyrkes den ældre stil.

Et gaskomfur kan i mange tilfælde være den rette løsning, hvis du fortsat ønsker at anvende alle dine gamle køkkenredskaber. De fleste gryder, potter og pander er nemlig velegnet til gaskomfur, og du kan derfor være hurtigt i gang med madlavningen ved dette valg.

Den tikkende lyd af at tænde et gaskomfur er for mange nostalgisk, og det kan være en hyggelig fornemmelse at stå og tilberede mad ved dette rustikke valg.

Er induktion det rette for dig?

Induktion er den mere moderne løsning, og hvis du har et strømlinet køkken med rene linjer og minimalistiske overflader, er denne løsning garanteret det perfekte valg til dig. Induktion er en del af de fleste moderne køkkener, og det skyldes naturligvis det enkle og moderne udseende, der kan have et nærmest futuristisk udtryk.

Induktion er den rette løsning til dig, der hurtigt skal have varme til at komme i gang med madlavningen. Induktion giver nemlig hurtig varme, og du behøver derfor ikke at vente på denne proces. Du skal dog være opmærksom på, at ved denne løsning er du oftest nødt til at investere i nye køkkenredskaber, da induktion kræver en særlig bund på gryder, potter og pander, der er egnet til induktionspladerne.

Uanset hvilken løsning du vælger, har de begge deres fordele, og det kommer igen an på dine behov og den type køkken, du har.