Sådan vælger du den rigtige ovn

Er du glad for at lave mad? Der er flere elementer i et køkken, der er vigtige for at få det mest optimale ud af madlavningen, og her er din ovn et godt sted at begynde, hvis det er tid til fornyelse eller et helt nyt køkken. Ikke nok med, at det kan pynte køkkenets kvadratmeter, kan den rigtige ovn også være med til at gøre arbejdet i køkkenet omkring maden lettere. Når du skal vælge den rigtige ovn er det derfor vigtigt at gøre sig sine overvejelser inden, for der er mange muligheder og nye funktioner. Hvilke behov har du?

Integreret ovn

I dag er der flere og flere, der går over til løsningen, hvor du har en ovn og en kogesektion hver for sig i stedet for det traditionelle og velkendte komfur, og der er mange muligheder, for teknologien på området er i konstant udvikling.

En integrerede ovn kaldes også for en indbygningsovn og er ikke placeret sammen med kogepladen, hvilket gør denne løsning mere ideel, når det kommer til den rette arbejdshøjde. Ovnen har nemlig mulighed for at blive placeret i arbejdshøjde, hvilket gør det meget nemmere at få tunge fade og bradepander ud af ovnen. Samtidig er en løsning som denne også utrolig børnevenlig, fordi den sidder langt fra små, nysgerrige fingre.

Lågens måder at åbne på

Udover placeringen kan du også selv bestemme, om lågen ind til ovnen skal åbne op i siden eller vippe fra bunden. Det kan være meget individuelt, hvad der passer bedst til ens temperament. Du har automatisk nemmere ved at komme ind til dine ting, hvis lågen er sidehængt. Dog kræver det også en smule af indretningen i dit køkken, hvor du skal sikre dig, at der er plads nok til at kunne lukke lågen op uden at støde på eventuelle højskabe.

Rengøring

Til sidst kender de fleste af os vist til at skrubbe og skure i timevis i bunden af en ovn, hvis der er for meget, der er brændt på og sat sig fast. Det kan være en endeløs kamp. Også når det kommer til bradepanderne og risten, der typisk følger med en ny ovn. Men der er håb forude med det nyere begreb pyrolyse, som er en naturlig måde at gøre din ovn ren på. Simpelthen ved at lade ovnen varme op til 500 grader i et par timer, hvilket får dine madrester til at smuldre. Når ovnen er afkølet, kan du med en let og fugtige klud tørre det overskydende aske væk.

«
»

Skriv et svar